Forum regels

V:tES.nl Forum Regels

Welkom op ons nieuwe forum. Omdat vrijwel iedereen wel weet hoe een forum werkt, hoeven we daar niet al te veel over uit te wijden. Maar omdat we nu gebruik maken van een iets officiëler forum op een site waarvoor we de gebruikte webruimte jaarlijks afrekenen, toch een paar kleine dingen waar we jullie vragen om rekening mee te houden.

Onthoud dat we in principe allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben – het zo lang mogelijk in leven houden van de Nederlandse V:tES community!

Met dit in het achterhoofd kan het natuurlijk voor komen dat discussies soms wat hoger oplopen. Probeer daarbij rekening te houden met het feit dat wanneer je elkaar blijft respecteren, en probeert mensen hier aan te spreken zoals je zelf ook aangesproken wenst te worden, we in principe geen redenen zouden kunnen vinden om posts te ‘moderaten’ (=aanpassen of zelfs verwijderen vanwege ongepaste inhoud).

Wat ‘ongepaste inhoud’ precies betekent blijft natuurlijk te allen tijde een discussiepuntje, maar daarbij beroepen we ons op het gegeven dat diegenen die het forum onderhouden in ons geval mogen bepalen wat wél en wat niet gepast is.

Mocht er een post van jou aangepast of verwijderd worden, dan word je daarvan per PM (Private Message = privé bericht) op de hoogte gebracht en mag je daar uiteraard op reageren.

Zoals het de laatste tijd ging op het VTESHolland forum doet ons vermoeden dat ‘moderating’ niet snel nodig zal zijn.

Dit is het forum van de Nederlandse V:tES ‘community’, en derhalve zijn we ook allemaal even verantwoordelijk om het enigszins netjes te houden.

We vertrouwen daarbij op je eigen inzicht en inlevingsvermogen.

 

Een paar kleine dingetjes nog:

 

Spam

Spam niet bewust. Daar krijg je een ban voor. Voor de rest proberen de moderators zo goed mogelijk zicht te houden op ongewenste leden en spamberichten. Mocht je je twijfels hebben over een bepaald lid of een bepaalde post, PM dan een moderator, dan kunnen die dat onderzoeken.

 

Flaming

“Flamen” is een verzamelnaam voor vervelende ‘aanvallen’ jegens een bepaald lid van het forum. Racisme, seksisme, ‘trollen’ (= iemand uitdagen tot ‘flamen’), ongepast taalgebruik (gebruik scheldwoorden met mate, en mijd a.u.b. het rondstrooien met ziektes) en ronduit onbeschoft gedrag, kan leiden tot een ban. ‘Flamen’ is niet gewenst in zowel de posts als in Avatars of Signatures.

 

Signatures en Avatars

'Signatures’ (= forum handtekening, in te stellen in je Profile) mogen plaatjes bevatten, als je deze binnen bepaalde afmetingen houdt. Signature plaatjes groter dan 600x100 of 450x150 worden, na een verzoek om deze zelf aan te passen, verwijderd – dit vanwege het feit dat de ruimte op de server niet grenzeloos onbeperkt is. Signatures gebruiken als ‘advertizing space’ wordt ook niet gewaardeerd; dit is een V:tES forum, dus blijf binnen het onderwerp.

‘Avatars’ (= afbeelding bij je naam, in te stellen in je Profile) graag maximal 100x100 in formaat (vanwege de beperkte ruimte, én vanwege de formaten van de layout; we willen die graag in originele staat houden). Grotere avatars worden verwijderd, en je ontvangt een e-mail met een in formaat aangepaste avatar in de bijlage, die je dan vervolgens zelf weer kunt uploaden (service van het forum).

 

Dubbel posten, Bumping en Necroing

Alledrie niet gewenst.

Dubbel posten kan gebeuren, wanneer je iets te enthousiast op het ‘submit’ knopje klikt. Verwijder je dubbele post zelf, of anders doen wij dat voor je.

‘Bumping’ is een post of subject terug brengen naar bovenaan de lijst binnen een categorie door een bericht zonder werkelijke inhoud te plaatsen. Normaliter gebeurt het weer naar boven brengen automatisch bij een nieuwe post, en zolang je dus maar werkelijke inhoud in je reacties gebruikt, is er niets aan de hand. Als je lijkt te bumpen om het bumpen, krijg je een ban.

‘Necroing’ is een subject dat al maanden stil ligt, opens weer naar boven halen door een nieuw bericht toe te voegen. Als de moderators hun werk goed doen hoef je je hier geen zorgen over te maken – oudere subjects worden ‘gelockt’.

 

Censuur / Profanity Filter

Doen we in principe niet aan. En tenzij je het echt bont maakt, zullen we op dit gebied niet ingrijpen. Mochten we toch twijfelen aan je bedoeling, dan ontvang je een PM met een verzoek tot nadere uitleg, en mocht je dat dan alsnog negeren, dan krijg je een ban.

 

Off Topic posten

Dit is een V:tES forum. In principe bespreken we hier dus diverse onderwerpen die over het kaartspel en aanverwante zaken gaan. Er is een categorie ‘Andere Onderwerpen’ beschikbaar voor wanneer je het echt niet kunt laten om andere zaken te bespreken. Probeer je voor de rest te houden aan de categorie waarbinnen je een post maakt. Wij behouden ons het recht voor je post te verplaatsen als we vinden dat deze op de verkeerde plek staat.

 

-  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -

 

Verder doen we dus een beroep op je eigen ‘common sense’. We weten allemaal waarvoor we hier zijn, en met dat in het achterhoofd maken we ook deze site en dit forum tot een groot success, en een plaats waar we V:tES in Nederland in ere kunnen houden.

 

2011 Forum regels. Welkom op de Nederlandse website voor Vampire: the Eternal Struggle!
Powered by Joomla 1.7 Templates